Beneficii

Beneficiile consilierii:

1

,,Cunoaște-te pe tine însuți: aceasta trebuie să-ți fie o regulă de viață, chiar dacă nu slujește neapărat la descoperirea adevărului.”

(Blaise Pascal)

Mai țineți minte întrebarea ,,Ce vrei tu să te faci când o să fii mare?” și de câte ori v-a fost ea adresată? Mulți dintre noi încă ne-o adresăm în mintea noastră, încercând să aflăm ce s-a întâmplat cu visele noastre și de ce am luat-o în altă direcție, alta decât ne-am propus-o de fapt.

Ce este consilierea? Prin consiliere se urmărește identificarea resurselor personale și folosirea mai eficientă a acestora. Consilierea formează sau dezvoltă abilitatea de a lua decizii și are rolul de a facilita rezolvarea problemelor voastre, generează alternativele planurilor, urmărește explorarea propriei persoane și înțelegerea de sine, creșterea stimei de sine și clarificarea opțiunilor în contexte situaționale diferite.

În concluzie, prin consiliere se urmărește: autocunoașterea, optimizarea și dezvoltarea personală, adaptarea cât mai eficientă la mediul extern.

 

Care sunt beneficiile consilierii și ale întâlnirii cu un Expert în Consiliere profesională?

Expertul în Consiliere Profesională poate fi suportul vostru într-un proces de autocunoaștere. Ce înseamnă de fapt această autocunoaștere? Înseamnă aflarea abilităților, intereselor, valorilor și chiar a obiectivele profesionale și personale. 

Expertul în Consiliere Profesională te poate ajuta să înveți cum să te vinzi. Odată ce ajungi să știi cine ești de fapt, îți va fi destul de ușor să te prezinți cu mult curaj la un interviu de angajare sau chiar la o discuție de afaceri. Acest lucru nu  se traduce însă prin consilierul este persoana care îți va oferi toate informațiile ,,de-a gata”, ci că el te va putea ajuta să afli care sunt răspunsurile potrivite ție.

Expertul în Consiliere Profesională îți poate oferi suport și îndrumare în luarea unor decizii importante astfel încât să obții satisfacția profesională pe care cu toții o căutăm în activitatea noastră zilnică.

Dacă vrei să iei parte la evenimente, să trăiești evenimentele și nu să stai și să privești cum se desfășoară evenimentele, vino în continuare la activitățile de consiliere din cadrul proiectului nostru și poți afla mai multe despre tine!

Fii ACTIV! FII EFICA!

2

Valeria Ungur-Coordonator Experți Consiliere Profesională