Targ FE – Herculane iulie 2015

Comunicat de presă

Târgul firmelor de exercițiu EFICA la Băile Herculane

 

Inspectoratul Școlar Județean Caraș Severin va organiza în perioada 10-12 iunie 2015, la Băile Herculane, Târgul firmelor de exercițiu EFICA din cadrul proiectului „Practica și consilierea școlară – Instrumente eficiente pentru orientarea în carieră a tinerilor’’. Evenimentul va reuni elevi din cele 4 firme de exercițiu înființate la Colegiul Național ,,C.D. Loga’’ Caransebeș, liceul partener din proiect, dar și din alte firme de exercițiu invitate din alte regiuni și autorizate la Centrala Rețelei Firmelor de Exercițiu/Întreprinderilor Simulate din România (ROCT). La târg sunt așteptați să participe și alți elevi de la liceul partener, experți, reprezentanți mass-media și public local.

Ne dorim ca prin acest eveniment să contribuim la consolidarea abilităţilor de comunicare ale elevilor din firmele de exercițiu înfiinţate în proiect prin implicarea lor directă în activităţi de promovare a propriilor firme, intensificarea relaţiilor de colaborare între firmele de exercițiu expozante prin crearea unui cadru propice derulării de tranzacţii între acestea dar și promovarea conceptului de firmă de exercițiu dincolo de granițele proiectului.

De asemenea, în scopul dezvoltării spiritului antreprenorial și competițional al elevilor, se va organiza în cadrul târgului concursul de firme de exercițiu pe 4 secțiuni: Cel mai bun spot publicitar, Cea mai bună prezentare Power Point, Cel mai bun stand și Cel mai bun vânzător. La concurs s-au înscris 8 firme de exercițiu: FE 4Walls4Life SRL, FE Academia lui Pinochio SRL, FE IT Vision SRL, FE Woody SRL din Caransebeș, înființate în cadrul acestui proiect, precum și firmele invitate FE Cellular Mobile SRL din Brăila, FE Goldfield SRL și FE Urban Flowers din Dolj și FE Green Board SRL din Mehedinți. Se vor acorda competitorilor premii și mențiuni.

Pentru mai multe informații despre Târgul firmelor de exercițiu EFICA vă invităm să consultați site-ul proiectului www.cs-efica.ro.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!